Afval scheiden; het wordt steeds populairder en de kans is groot dat u er ook aan meedoet. Het is dan ook gebruikelijk om sowieso glas-, papier-, rest- en gft-afval van elkaar te scheiden. Daarnaast scheiden ook steeds meer huishoudens hun plastic afval van het andere afval. Maar wist u dat het ook belangrijk is om uw oud ijzer te scheiden van de rest van uw afval? In dit artikel leggen wij u uit waarom.

Wat te doen met oud ijzer?

 Het is dus belangrijk om uw ijzer afval te scheiden, maar wat kunt u dan doen met uw ijzerafval? Door heel Nederland verspreid kunt u tal van inleverpunten vinden, speciaal bestemd voor ijzerafval. Er is dus altijd wel een inleverpunt bij u in de buurt waar u uw ijzerafval heen kunt brengen en in kunt leveren.

Beter voor het milieu

 Ten eerste is het scheiden van afval natuurlijk goed voor het milieu. Net zoals bij het scheiden van afval, zorgt u beter voor het milieu door uw ijzer afval te scheiden. Wanneer u uw oud ijzer inlevert bij een inleverpunt, wordt dit ijzer namelijk gerecycled en dus hergebruikt als nieuw ijzer. Doordat het afval gerecycled wordt, blijft er dus niet alleen minder afval op de aarde zwerven, maar hoeft er ook minder nieuw ijzer geproduceerd te worden. Wanneer u uw oud ijzer inlevert, draagt u dus van twee kanten bij aan een beter milieu.

Geld verdienen met afval

 Echter is het inleveren van ijzer niet alleen goed voor het milieu; ook uw portemonnee gaat er namelijk op vooruit. Wist u namelijk dat u er geld voor terug krijgt wanneer u uw ijzerafval inlevert bij een daarvoor bestemd inleverpunt? Natuurlijk zijn dit geen enorme bedragen, maar alle beetjes zijn meegenomen.

Om erachter te komen hoeveel u kunt verdienen met uw afval, kijkt u op 123oudijzerprijs.nl. Hoeveel u kunt verdienen hangt namelijk af van de soort ijzer die u heeft en het gewicht van uw afval. Om achter uw oud ijzer prijs te komen, kunt u invoeren wat voor soort ijzer u heeft en hoeveel u ervan heeft. Zo ziet u direct wat u kunt verdienen.