Het komt in iedere woning voor.. Er moet weer eens een klusje gedaan worden op het gebied van het elektriciteitsnetwerk in huis. Bij deze werkzaamheden wordt vaak de vraag gesteld: Moet ik dit zelf doen of is het verstandiger om een elektricien in te schakelen? In dit artikel geven wij daar antwoord op!

Wij vroegen aan Elfre – elektricien in Hasselt: Wanneer moet er om hulp gevraagd worden aan een elektricien? Dit is het antwoord wat wij kregen: Het is natuurlijk per persoon verschillend waar de grens ligt van wel of geen elektricien. Het wisselen van een stop kan meestal door de bewoner zelf gedaan worden. Maar het komt ook wel eens voor dat het zekere voor het onzekere genomen wordt en dat wij ook hiervoor gevraagd worden.De gemiddelde grens van zelf doen stopt wel bij het vervangen van een stop in de stoppenkast. Het aanleggen van een nieuwe groep met bedrading is een stuk lastiger en hiervoor adviseren wij om altijd hulp in te schakelen van een ervaren en professionele elektricien. Eventueel met keurmerk.

Schade voorkomen

Klussen op het gebied van de elektra in de woning is altijd riskant. Een foutje kan grote gevolgen hebben. Zowel lichamelijk letsel als schade aan de woning. Een elektricien beschikt over de juiste kennis en is verzekerd voor fouten die veel kosten opleveren. De kans op fouten is minimaal bij een erkende elektricien. Wij adviseren om bij iedere klus een elektricien in te schakelen. Twijfel je toch? Bel dan met een elektricien in de buurt die je advies kan geven over het zelf doen of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *