Bijna elke huiseigenaar krijgt er op den duur wel eens met te maken: vochtproblemen. Het zorgt voor een muffe lucht, ziet er niet fraai uit en is slecht voor je huis. Gelukkig zijn er specialisten die dit probleem snel en adequaat kunnen oplossen. Dus ga vooral niet proberen het zelf te maskeren met een laagje verf of een poetsdoek met een schoonmaakmiddel.

De verkeerde aanpak

Een specialist zal altijd kiezen voor een vochtbestrijdingsmiddel. Dit wordt gedaan om het probleem aan te pakken en niet alleen ervoor zorgen dat het er netjes uit ziet. Over de vochtplekken heen verven zal snel resultaat geven, maar binnen de kortste keren zijn de vochtplekken weer terug. Het probleem moet worden afgepakt bij de vochtbron. Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Hierbij moet je denken aan lekkage van leidingen of het dak bijvoorbeeld. Maar wat ook is een veel voorkomende oorzaak optrekkend vocht. Vaak gebeurt dit in kelder of huizen die op vochtige grond zijn gebouwd. De muren van het huis werken dan als een soort van spons. Op zich is dan een beetje vocht niet erg, maar het vocht trekt door de muur en zorgt zodoende voor nare vochtplekken.

 De aanpak van de specialist

Een specialist zal dus, zoals net al is gezegd, kiezen voor vochtbestrijding en daar is niet één werkende methode voor. Er zijn allerlei verschillende oorzaken dus de specialist zoekt eerst uit wat er aan de hand is, kiest daar het juiste vochtbestrijdingsmiddel tegen en zal dan het huis aanpakken.

Vervolgens zullen de plekken er veelal nog wel zijn, maar wel in minder mate. Door een laagje verf kan jezelf deze plekken wegwerken. Met andere woorden: eerst de specialist aan het werk laten: het probleem laten aanpakken en daarna pas zorgen dat het weer netjes wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *