Wat voor werk scheelt het regelen van een verhuisbedrijf? Om hier een helder beeld van te geven splitsen we het op in 3 onderdelen, voor de verhuizing, tijdens de verhuizing en na de verhuizing. Voor de verhuizing is het standaard voor een verhuisbedrijf om iemand te sturen die een rondje door het huis doet met de bewoner en alles wat mee moet in kaart brengt. Dit geeft het verhuisbedrijf een beeld van hoeveel dozen er geleverd moeten worden en of ze vaker dan 1x moeten rijden met de verhuiswagen. De dozen zullen geleverd worden en het inpakken kan beginnen. Tijdens de verhuizing hoeft u slechts toe te kijken, de verhuisservice heeft een team gestuurd die u in de watten zal leggen. Ze zullen de dozen en huishouden in de verhuiswagen in- en uitladen op locatie. Achteraf van de verhuizing zullen ze na een paar weken de uitgeruimde dozen weer opkomen halen, waarom? Dat scheelt kosten maar daar komen we zo op.

Is het echt goedkoper dan we denken?

Als we het proces even doorlopen van dingen die een verhuisbedrijf heeft geregeld dan komen we gouw op 2 puntjes die ze altijd regelen. Het juiste aantal verhuisdozen en een verhuiswagen, voor dozen hoeven we dus niet meer naar een supermarkt om voor bananendozen te vragen! Maar een financieel voordeel van deze verhuisdozen is dat er borg opzit en er niet voor betaald hoeft te worden mits ze netjes gebruikt zijn en terug opgehaald worden bij de bewoner. Het huren van een busje hoeven we ook niet aan te denken want die neemt de verhuisservice mee, hier betaal je uiteraard wel voor in het totaal pakket. En dan nog de manuren, een verhuisservice doet een verhuizing vele malen sneller dan u vermoedelijk voor elkaar krijgt met wat kennissen. Het gemak is er.

Bij wat voor bedrijven gaat dit het best? 

Om een goedkoop verhuisbedrijf te vinden raden we aan te kijken naar bijvoorbeeld verhuisbedrijven die studenten als werknemers hebben, een paar jongen gasten krijgen immers ook minder uit betaald dan volwassen. Gaat u niet perse om de kwaliteit van de verhuizing maar wilt u zo snel mogelijk alles in huis hebben zonder te veel poespas dan is het qua prijs ook gunstig om niet de bovenste zoekresultaten te bekijken maar een stukje naar beneden te scrollen, de wat kleinere verhuisbedrijven hebben op dat gebied ook een voordeel. Wilt u bijvoorbeeld goedkoop verhuizen Amsterdam, dan geven we als tip om eerst naar verhuisbedrijven met studenten te kijken!