Wat is engineering?

Je kunt engineering vertalen als “technische ontwikkeling” of “technische wetenschappen”. Je kunt het ook wel een beetje herleiden als je vanuit het engels denkt. “Engine” vertaal je letterlijk als motor of machine. Dus onder de wetenschappen over motor of machine kun je alles verstaan dat te maken heeft met de techniek die er achter schuilt. Ben je engineer? Dan ben je een specialist op het vlak van deze technieken. Je kunt technologische onderzoeken doen om iets te ontwikkelen of iets bestaands verder verbeteren. Als je vroeger technische wetenschappen ging studeren, dan zou je dat nu engineering noemen.

Verschillende gebieden van engineering

Als je engineering nader gaat bekijken kun je het vakgebied onderverdelen in diverse takken. Zo heb je software engineers die zich bezig houden met de technische ontwikkeling van software. Maar je hebt ook product engineers die een geheel nieuw product van begin tot eind technisch ontwerpen. Tijdens dat proces van bedenken en ontwerpen ga je kijken naar alle gevolgen, je meet resultaten, wijzigt kleine of grote elementen en gaat weer opnieuw meten. Je doet er alles aan om het technische deel van product of proces in orde te krijgen of beter te laten verlopen.

Toepasbaarheid van engineering

Engineering wordt vooral toegepast bij grote industriële, bouwkundige of agrarische projecten. Denk bijvoorbeeld aan de zaken waar Nederland goed in is of zelfs in voorop loopt ten opzichte van de rest van de wereld: de vernieuwingen binnen het boerenbedrijf, de nieuwste achtbanen die ontwikkeld worden of kleinere – maar zeker niet minder belangrijke – technologische ontwikkelingen die effect hebben in ieders huis of persoonlijke omgeving. Je paraplu die niet meer kapot waait bij een Hollandse storm is ook ontstaan na jaren van ontwikkelen en testen.

Wil je engineer worden?
Als het vakgebied je aanspreekt en je van kinds af aan al dingen uit elkaar haalt, onderzoekt en weer in elkaar zet. Als je de televisie niet uit kunt zetten als er programma’s als “How it’s made” of “How do they do it?” op zijn. Dan weet je eigenlijk al dat je interesse en wellicht ook wel kennis en kunde voor dit vakgebied er is. Dus kijk je naar opleidingen en mogelijkheden in het land en daarbuiten en ga doen wat je leuk vindt.

Meer weten over engineering? Bezoek dan deze website en ontdek meer over de mogelijkheden en bekijk Uticon.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *