Wat maakt de keuze voor jaloezieën zo interessant?

Wanneer je van plan bent om binnenzonwering te plaatsen is het altijd de moeite waard om de plaatsing van jaloezieën te overwegen. Jaloezieën zijn opgebouwd uit horizontale lamellen. Deze zorgen ervoor dat je als gebruiker van de jaloezieën kan rekenen op twee concrete voordelen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat jaloezieën een niet onbelangrijke bijdrage leveren aan het regelen van het leefklimaat binnen in de woning. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat ze hun steentje bijdragen aan het realiseren van een verbeterde of zelfs optimale privacy. Overweeg jij ook om jaloezieën te plaatsen in je woning? Ontdek dan snel de vele voordelen hier op deze pagina!

  • Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen

Iedereen die gaat investeren in (nieuwe) binnenzonwering heeft uiteraard bepaalde, specifieke eisen in gedachten. Wat die eisen precies zijn kan voor iedereen verschillend zijn. In ieder geval is het goed om te weten dat jaloezieën aangekocht kunnen worden in tal van verschillende materialen. Dit betekent concreet dat je een keuze kan maken uit:

  • Jaloezieën die zijn gemaakt van hout;
  • Jaloezieën die zijn gemaakt van aluminium;
  • Jaloezieën die zijn gemaakt van bamboe;
  • Jaloezieën die zijn gemaakt van PVC;

Het spreekt voor zich dat elk materiaal over diens eigen, specifieke voordelen beschikt. Van jaloezieën van hout is bijvoorbeeld bekend dat ze een warme uitstraling realiseren en over prima isolerende eigenschappen beschikken. Bamboe jaloezieën weten op hun beurt dan weer een extra luxueuze uitstraling te realiseren waardoor ze zich nog meer profileren als zijnde echte eye-catchers in je interieur. Vooraleer over te gaan tot het aankopen van bepaalde jaloezieën is het in ieder geval een aanrader om even grondig de eigenschappen te controleren die zijn verbonden aan de verschillende materialen waar gebruik van kan worden gemaakt.

  • Tal van verschillende bedieningsmogelijkheden

Voor jaloezieën geldt dat ze op tal van verschillende manieren kunnen worden bediend. In eerste instantie kan je uiteraard opteren voor een gewone, manuele bediening. Voor veel mensen is dit echter niet zo praktisch waardoor ze de voorkeur geven aan een automatisatie van de jaloezieën. Een elektrische bediening kan op drie verschillende manieren gebeuren:

  • Door middel van een schakelaar;
  • Door gebruik te maken van een afstandsbediening;
  • Door ze te integreren in een domoticasysteem;

Wist je bovendien dat het ook perfect mogelijk is om je systeem met jaloezieën uit te breiden met een zonnesensor of een timer? Op deze manier kan je pas echt genieten van het meest optimale comfort. Er zijn zelfs systemen op de markt terug te vinden die het mogelijk maken om je geplaatste jaloezieën te bedienen door middel van een app op je smartphone of tablet.

  • Jaloezieën kunnen ook buitenshuis worden geplaatst

In eerste instantie is het natuurlijk zo dat jaloezieën een vorm van binnenzonwering zijn. Dit neemt evenwel niet weg dat ze ook in bepaalde gevallen buiten aan de gevel geplaatst kunnen worden. Belangrijk in deze situatie is echter om er rekening mee te houden dat de jaloezieën  vervaardigd moeten zijn uit waterbestendige materialen. Buitenjaloezieën worden in de praktijk veelal vastgemaakt aan een frame wat ervoor zorgt dat ze over min of meer dezelfde functionaliteiten komen te beschikken als rolluiken. Dit betekent onder meer dat ze windvast zijn. Wanneer er een storm de kop opsteekt vormt dit dus geen gevaar voor je jaloezieën.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft de verschillende soorten jaloezieën? Neem dan een kijkje bij Doehetbudget.nl voor het volledige assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *