Welk steiger heb ik nodig voor mijn werkzaamheden?

Het kiezen van het juiste steiger is geen gemakkelijke keuze. Dit komt door de verschillende mogelijkheden die er zijn voor het werken op hoogte. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende merken en prijsklassen, wat het maken van de juiste keuze er niet makkelijker op maakt. In dit artikel geven we een aantal tips voor het kiezen van het juiste steiger.

Wanneer je vaak binnen moet werken

Heb je een baan of een bedrijf dat vaak binnen zijn klussen moet doen? In deze gevallen is een kamersteiger de beste optie om op hoogte te kunnen werken. Dit steiger is namelijk smal en kun je gemakkelijk door de deuropening krijgen. Vervolgens kun je bij het gebruiken van alle onderdelen een kamersteiger opbouwen tot een hoogte van wel 6 meter. Een kamersteiger is voor bijvoorbeeld schilders een ideale manier om hun werkzaamheden uit te voeren.

Een steiger dat makkelijk te verplaatsen

Het komt soms voor dat je werkzaamheden moet uitvoeren op een bepaalde hoogte, maar dat deze werkzaamheden rondom een huis of een gebouw uitgevoerd kan worden. Dan is het makkelijk om een steiger te hebben wat je gemakkelijk kunt verplaatsen van punt A naar punt B. In die gevallen is het gebruiken van een rolsteiger ideaal. Wanneer deze helemaal is opgebouwd kan het steiger vervolgens met de bijpassende wieltjes gemakkelijk van punt A naar Punt B worden verplaatst.

Kleine werkzaamheden op locatie

Mocht je wat kleine werkzaamheden op hoogte moeten uitvoeren dan is het gemakkelijk om over een vouwsteiger te beschikken. Dit steiger is namelijk zeer gemakkelijk om op te bouwen. Op locatie kun je dit steiger namelijk heel snel uitvouwen. Een vouwsteiger is een veiliger alternatief voor het gebruik van een ladder.

Steiger kopen of huren?

Sommige ondernemers moeten bij het gebruik van een steiger de beslissing nemen deze te huren of te kopen. Op het moment dat jij en je collega’s regelmatig werkzaamheden op hoogte moeten uitvoeren is het zeker aan te raden om een steiger te kopen in plaats van huren. Voor de lange termijn is het bijvoorbeeld veel voordeliger om een rolsteiger te kopen in plaats van deze te huren. Rolsteigers, maar ook de andere steigers gaan namelijk voor lange tijd mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *