Je hebt zo ontzettend veel soorten vloeren dat een artikel te weinig is om alles te behandelen. Een artikel is denk ik net genoeg om een top drie van de meest bekende soorten vloeren toe te lichten. Daarom lees je hieronder wat de top drie van de meest bekende soorten vloeren in Nederland zijn. Op de site van Alles Voor Parket kan je een aantal van die vloeren plus de benodigdheden voor die vloeren vinden!

Houten Vloer

De traditionele houten vloer kom je het meest tegen in Nederland. Dit omdat de houten vloer een authentieke en tijdloze uitstraling heeft. Door te spelen met de kleuren kan je verschillende sferen opwekken in huis. Wanneer je kiest voor warmere en donkere tinten creƫer je een knusse en ouderwetse atmosfeer in huis terwijl lichte vloeren als wit juist iets modernere en strakke uitstraling veroorzaken. Houten vloeren gaan overigens ook heel veel jaren mee. Dit is een van de redenen dat Nederlanders vaak voor een houten vloer kiezen. Echter kost de onderhoud van houten planken wel meer tijd en is dat ook vaker nodig dan bij andere vloeren.

Laminaatvloer

De meest makkelijke vloersoort die je kan hebben is het laminaat. Waarom? Om de volgende redenen! Ten eerste laminaat lijkt in principe heel erg op hout. Laminaat heeft de looks van hout maar is geen hout. De bovenste kunststoflaag van laminaat kan met verschillende houtdessins bedrukt worden waardoor de laminaatplanken de looks van houtplanken hebben. Laminaat is een heeel stuk goedkoper dan echt hout en daarnaast nog eens veel makkelijk om aan te leggen door het kliksysteem. Waar een laminaatvloer helaas niet overneemt van houten vloeren is de levensduur. Beschadigingen van de laminaatvloer kunnen niet weg geschuurd wordt en zal op den duur vervangen moeten worden.

Parketvloer

Als je nou wel een houten vloer wilt maar niet puur hout wilt gebruiken kun je kiezen voor een parketvloer. Een parketvloer is gemaakt van hout maar van lagen hout. Je kan parketvloeren die volledig uit lagen hout bestaat bestellen maar ook kiezen voor parketvloeren die zowel lagen van hout als multiplex bevatten. Deze soorten parketvloeren kan je ook wel onderscheiden door de categorieƫn massief parket en samengesteld parket. Het voordeel van parketvloeren is dat isolatie van parketvloeren erg goed maar hier tegenover staat wel het feit dat parketvloeren duurder zijn dan kunststof vloeren als laminaat. Parketvloeren zijn niet zo duur als houten vloeren maar zitten dus wel tussen beide in.

Vloeren

De meest bekende en gebruikte vloersoorten in Nederland zijn de houten vloer, de laminaatvloer en de parketvloer. De houten vloer spreekt voor zich. De laminaatvloer is opgebouwd uit lagen kunststof en de parketvloer bestaat normaal gesproken uit lagen hout. Heb jij ook een van deze vloersoorten in huis?