Wellicht is het je weleens opgevallen dat steeds meer woningen in Assen en omliggende dorpen voorzien worden van een dakkapel. Wie kiest voor een dakkapel plaatsen in Assen, heeft de garantie dat de waarde van zijn of haar woning direct flink stijgt. Waarom? Heel simpel: niet alleen wordt de woning gelijk mooier, maar ook creëer je met een dakkapel in Assen op het dak plaatsen een stuk meer levensruimte. Met een dakkapel plaatsen kun je van een nutteloze zolder een handige, praktische extra leefruimte maken die je kunt gebruik als logeerruimte, kantoor of als extra slaapkamer voor de kinderen. Logisch dat de waarde van jouw woning met zo’n extra ruimte direct toeneemt. Mocht je plannen hebben om jouw Assense in de toekomst nog een keer te verkopen, dan betaalt de investering die je doet zich uiteindelijk ruimschoots weer terug!

Gratis licht en warmte via jouw dakkapel

Wanneer je kiest voor een een dakkapel plaatsen in Assen door een professioneel bouwbedrijf, beschik je straks niet alleen extra leef- en woonruimte en een waardestijging van jouw vastgoed. Voordelig is ook dat je veel meer lichtinval hebt op de bovenverdieping. Zeker als je kiest voor een dakkapel in Assen met grote ramen, kun je slim gebruikmaken van het extra licht. Hierdoor hoeft de lamp op de bovenverdieping minder aan en bespaar je dus energie. Via het zonlicht komt tegelijk een hoop warmte binnen, wat met name prettig is op zonnige winterdagen. De cv-installatie kun je direct lager zetten en zo energie besparen.

Keuze aan materialen: kunststof

Wie een dakkapel plaatsen in Assen laat verzorgen door een professioneel en ervaren bouwbedrijf, kan kiezen uit tal van soorten materiaal. Het meest populair in Assen is het plaatsen van een kunststof dakkapel. De argumenten om te kiezen voor een dakkapel of nokverhoging van kunststof zijn overtuigend genoeg. Ten eerste omdat kunststof als materiaal enkele interessante eigenschappen heeft qua vormgeving en kleurstelling. Zo is dit materiaal in allerlei kleuren, vormen en uitvoeringen verkrijgbaar. Of je nu van een grijze, bruine of zwarte dakkapel houdt, een kapel met houtprofiel of een lichte gele kleur of witvariant: met kunststof gaat elke wens in vervulling. Een tweede grote pre van kunststof is dat dit materiaal erg lang meegaat, zonder noemenswaardig onderhoud. Je kunt het kunststof oppervlakte eens per twee maanden afnemen met een vochtige doek om het stijlvol en strak te houden. Daarbij gaat kunststof als materiaal moeiteloos decennialang mee en hoeft het niet – zoals bij hout – periodiek geschuurd en gelakt te worden om mooi te blijven. In de derde plaats is een kunststof dakkapel in Assen kopen aan te raden als je een dakkapel zoekt die goed isoleert. Kunststof staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde.

Keuze aan materialen: hout

Naast kunststoffen dakkapellen kopen, kun je ook gaan voor de traditionele houten uitvoering. Met name oude boerderijen en woningen in Assen worden stilistisch mooier als je voor de natuurlijke uitstraling van hout kiest. Hout heeft verder als voordeel dat dit materiaal relatief goed betaalbaar is. Verder kun je een houten dakkapel, als je de kleur na enkele jaren wilt veranderen, eenvoudig een keer overschilderen om de kapel een nieuwe look te geven.

Allerlei extra’s mogelijk

Wie kiest voor een dakkapel plaatsen bij een goed bouwbedrijf, kan kiezen voor extra’s als HR++ glas, zonwering als luxaflex, elektronische rolluiken of duo rolgordijnen, een speciale afwerking in het profiel, een ventilatiesysteem, et cetera. Je kunt jouw dakkapel dus helemaal naar eigen wens laten samenstellen en plaatsen! Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *